vědecký název
|
Solanum lycopersicum L. 1753 cv. Marmande
|
český název
|
rajče jedlé kultivar Marmande
|
čeleď
|
Solanaceae - lilkovité
|
typ
|
plodová zelenina - keříčkové steakové rajče
|
katalogové číslo
|
20 28 206 49
|
jednotka množství
|
1 kus / sazenice
|
původ
|
velmi starý vyšlechtěný kultivar původem z Francie
|
vlastnosti
|
velmi výnosná odrůda s masitými plody steakového typu, uvnitř plodu se nachází řada kompaktních dutin, takže při příčném řezu na jednotlivé plátky nedochází k rozpadání, tato vlastnost je ideální pro výrobu sendvičů, vhodná též do salátů, na přízdobu pokrmů, na tepelné zpracování i konzervaci
|
vzrůst
|
60 cm
|
ROZMNOŽOVÁNÍ rozmnožování / výsev
|
semeny / III. – IV.
|
podmínky výsevu
|
do propustného substrátu asi 1 cm hluboko při teplotě 20°C - 25°C
|
PĚSTOVÁNÍ
|
výsadba do skleníku a fóliovníku podle vlastních podmínek, do volné půdy po
15. květnu do sponu 60 cm x 90 cm
|
stanoviště
|
skleník, fóliovník, venkovní kultura - chráněné, teplé, slunné
|
substrát
|
velmi výživný s uleželým hnojem či kompostem
|
požadavky
|
vzhledem k těžkým plodům vyžaduje oporu a pravidelnou vydatnou zálivku a přihnojování hnojivem pro rajčata
|
PLOD
tvar / váha / barva / chuť
|
kulatý lehce zploštělý žebrovaný / 250 g / tmavě červená / vynikající sladká
|
časnost / doba sklizně
|
poloranná / VII. – IX.
|
doba zrání
|
70 dní
|