KONTAKT O NÁS PŘIDAT K OBLÍBENÝM
HLEDAT:
e-shop zdarmae-shop zdarma
 
e-shop zdarma
Kategorie
e-shop zdarma
e-shop zdarma 10 CHEMIE
e-shop zdarma 20 ROSTLINY
e-shop zdarma 30 ŽIVOČICHOVÉ
e-shop zdarma 40 MATERIÁLY
Zvolte jazyk
e-shop zdarma cesky e-shop zdarma vo slovencine e-shop zdarma english



Reklama:

Solanum lycopersicum L. cv. Costoluto Genovese

Kód: 20 28 206 19
Dostupnost: ihned

e-shop zdarma

1. taxon
vědecký název

Solanum lycopersicum L., 1753 cv. Costoluto Genovese

1.1. český název

rajče jedlé kultivar Costoluto Genovese

1.2. vědecká synonyma

kultivar

1.3. čeleď

Solanaceae  - lilkovité

1.4. taxonomické

kategorie

variety - ne
kultivary - ano
formy - hybridní formy - ne

1.5. zařazení v syst. taxonu

 

2. životní forma

vytrvalá bylina

2.1. původ

kultivar pocházející z Itálie

2.2. lokalizace původu

 

3. komerční údaje

jednotka množství: 1 kus  / sazenicerostliny

3.1. katalogové číslo

20 28 206 19

3.2. typ

kultivar tyčkového rajčete s červenými obřími masitými plody

4. vlastnosti

 

4. 1. vlastnosti všeobecné

vytrvalá plodová zelenina bylinného charakteru pěstovaná jako jednoletka pro dužnaté bobule - rajská jablka, které pokud nejsou zralé mohou způsobit otravu organismu, zralé jsou naopak zdravé a bohaté na Beta-karoten a vitamín C, v menší míře obsahuje vitamín B, lykopeny, chromu a draslík, z více než 90 % tvoří voda, cca 5 % sacharidů a 2,5 % bílkovin, má vysoký podíl vlákniny, bez obsahu tuků, podle usnesení Evropského parlamentu z roku 2011 je rajče řazeno mezi ovoce, v některých případech může volně v přírodě zplaňovat, ale nepřežije mrazivou zimu

4.2. vlastnosti kultivaru

tradiční italská odrůda poskytující velké výnosy pevných masitých silně žebrovaných plodů steakového typu se silnou slupkou, uvnitř plodu se nachází řada kompaktních dutin, takže při příčném řezu na jednotlivé plátky nedochází k rozpadání, dužina plodu má obzvláště silně výraznou aromatickou chuť, snáší velmi dobře letní vysoké teploty ve skleníku

4.3. použití

silná slupka plodů je předurčuje pro vynikající grilování, pro výrobu sendvičů, k přímé konzumaci, do salátů, výrobě šťávy, omáček na těstoviny, základ na pizzu a k dalšímu zpracování v teplé kuchyni

4.4. náročnost

nenáročná, odolává chladu a proto je lze pěstovat i v mírném podnebí

4.5. požadavky

vyžaduje tyčkovou oporu, pravidelnou vydatnou zálivku a přihnojování hnojivem pro rajčata, rostlina první trati

4.6. vzrůst

190 cm

5. pěstování

 

5.1. výsev /  

      / měsíc

do propustného substrátu asi 1 cm hluboko při teplotě 20°C - 25°C  /

/   III. – IV.

5.2. výsadba a vlast. pěstování

výsadba do skleníku a fóliovníku podle vlastních podmínek, do volné půdy po 15. květnu do sponu 60 cm x 100 cm, pěstujeme na jeden výhon, ostatní zálistky vyštipujeme, vegetační vrcholy zaštipujeme za 6 až 7 vijanem

5.3. stanoviště

skleník, fóliovník, venkovní kultura - chráněné, teplé, slunné

5.4. substrát

velmi výživný s uleželým hnojem či kompostem

6. botanický popis

trvalka bylinného charakteru

6.1. listy / barva / tvar / velikost / popis listů

 

6.2. květenství / doba květu

 

6.3. plod / tvar /velikost / váha / barva / chuť

bobule - rajské jablko / zploštěle silně žebrované /  1 kg  /  červená  /  silně aromatická ovocně sladká  

6.4. plod

časnost / doba zrání  / doba sklizně

polorané  /  85 dní  /  VII. – X. 

6.5. semena

drobná, velikostí a barvou se liší podle odrůd a hybridů

6.6. kořeny

 

6.7. reprodukce

 generativně - semeny,  vegetativně je možné řízkováním

7. revize

 duben 2017

Cena: 49,- Kč

65680 návštěvníků

Tento e-shop využívá systém eshop-zdarma.cz!